Mainos

Kiinan lentoturmasta selvinneet: Hätäuloskäynnit eivät auenneet

Kiinassa eilen sattuneesta lentoturmasta selvinneet matkustajat ovat kertoneet kauhunhetkistään matkustajakoneen epäonnistuneen laskeutumisen aikana. Turmasta selvisi hengissä 53 ihmistä, surmansa sai ainakin 42.

Kiitoradalle laskeutunut matkustajakone hajosi kahtia ja syttyi tuleen. Onnettomuuden syytä ei vielä tiedetä, mutta lentokentällä vallitsi turmahetkellä sankka sumu.

- Kun katsoin ulos ikkunasta, en nähnyt mitään, missään ei näkynyt valoja. Pian tämän jälkeen kone rysähti rajusti ja hajosi kahteen osaan, sanoo turmasta selvinnyt Xue Xilai uutistoimisto Xinhuan haastattelussa.

Myös toinen miesmatkustaja kertoo tunteneensa kovan rysähdyksen koneen osuttua maahan.

- Kun kone viimein pysähtyi, matkustamon takaosassa olevat ihmiset juoksivat paniikissa kohti koneen etuosaa. Yritimme avata hätäuloskäynnin ovia, mutta emme saaneet niitä auki. Parin minuutin kuluttua ilmassa alkoi olla savua emmekä pystyneet hengittämään. Tiesin, että nyt tapahtuu jotain pahaa, mies kertoo järkyttyneenä.

Sairaalahoidossa oleva miesmatkustaja kertoi niin ikään Kiinan televisiolle, että ulospääsyn löytäminen palavasta koneesta oli helvetillistä.

- Juoksin edestakaisin, mutta ulospääsyä ei löytynyt edestä eikä takaa. Yhtäkkiä huomasimme repeämän koneen seinässä, josta pakenimme ulos.

Viranomaiset ovat kertoneet, että koneen pilotit olivat kertoneet lennonjohdolle, että he kykenivät sumusta huolimatta näkemään kiitoradan valot. He olivat näin päätyneet suorittamaan normaalin laskeutumisen.

Koneen lentäjä on yksi turmasta selvinneistä, mutta vakavia kasvovammoja saanutta pilottia ei ole toistaiseksi päästy kuulemaan.

Koneessa oli 91 matkustajaa ja viisi miehistön jäsentä. Matkustajien joukossa oli viisi lasta, mutta heidän kohtalostaan ei ole tietoa.

Onnettomuus tapahtui illalla Kiinan koillisosissa Yichun kaupungin lentokentällä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.