Mainos

Kiinan lehdistö tyytyväinen Balin ilmastosopuun

Kiina pitää itseään kehitysmaana, jota eivät sido samat määräykset kuin teollisuusmaita. Kiina ja Yhdysvallat ovat maailman suurimmat ilman saastuttajat.

Kiinan virallinen lehdistö on ilmaissut tyytyväisyytensä Balilla saavutettuun sopuun ilmastoneuvottelujen jatkamisesta. Kiinan mukaan Yhdysvaltain ja muiden teollisuusmaiden pitäisi myöntyä sitoviin päästörajoituksiin.

Pääkirjoituksissa kiitetään Balin kokouksen osanottajamaita, jotka osoittivat pystyvänsä työstämään sopimuksen, jonka pohjalta voidaan laatia Kioton sopimukselle jatkoa.

- Balin tiekartta ei syntynyt helposti, mutta siihen saatiin kirjattua merkittävä virstanpylväs, kirjoittaa kommunistipuolueen pää-äänenkannattaja Kansan Päivälehti.

Englanninkielinen China Daily on erityisen tyytyväinen siihen, että Yhdysvallat saatiin mukaan taisteluun ilmastonmuutosta vastaan. Lehden mukaan Yhdysvaltain on muiden teollisuusmaiden tavoin sitouduttava vähentämään päästöjään todistettavasti.

Kiina pitää itseään kehitysmaana, jota eivät sido samat määräykset kuin teollisuusmaita. Kiina ja Yhdysvallat ovat maailman suurimmat ilman saastuttajat.

Kuivuus piinaa Kaakkois-Kiinassa

Yli miljoonalla ihmisellä on pulaa juomavedestä kuivuudesta kärsivässä Kaakkois-Kiinassa. Guangxin aluetta piinaava kuivuus on pahin sitten vuoden 1951, kertoo People's Daily -lehti.

Guangxi on Kiinan tärkein sokerinviljelyalue. Viimeisten kolmen kuukauden aikana siellä on satanut alle puolet normaalista sademäärästä.

People's Dailyn mukaan Kiinan hallitus on osoittanut yli 300 miljoonan dollarin suuruisen rahasumman, jolla on määrä järjestää juomavettä alueen asukkaille.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.