Mainos

Kiinan keskiluokka helpottaa Finnairin ahdinkoa

Kuva: Lehtikuva

Talouskriisi ei näy kiinalaisten matkustusinnossa. Tällä hetkellä eletään vuoden vilkkainta aikaa kiinalaisen uuden vuoden eli kevätjuhlan takia.

Vaikeuksissa kamppailevalle Finnairille suosittu juhla-aika on harvoja ilon aiheita - koneet ovat täydempiä kuin koskaan.

- Meillä on viimeisen viikon aikana ollut melkein joka koneessa noin 100 ryhmäläistä menossa Eurooppaan Finnairin lennolla. Kysyntä ollut niin kovaa, että olen itsekin vähän hämmästynyt, ettei paikkoja ole ollut riittävästi tarjolla, sanoo Finnairin myyntijohtaja Mikko Rautio.

Tutkimuslaitos Nielsenin mukaan kiinalaisten matkustusluvuissa on 10 prosentti kasvua viime vuoden vastaaviin lukuihin verrattuna. Valitettavasti vieläkin vain hyvin harva kiinalainen jää matkallaan Suomeen.

- Valtaosa matkaajista on läpikulkumatkalla joko Pariisiin tai Roomaan, Rautio kertoo.

Aasian reitit ovat Finnairille kuitenkin niin kannattavia, että yhtiö avaisi heti Pekingiin ja Shanghaihin toiset päivittäiset reittilennot, jos vain saisi niille luvat.

- Kiinassa keskiluokka on jo syntymässä ja yhä useammalla on varaa lähteä lomalle ulkomaille. Se on toki meidän kannaltamme hyvin rohkaisevaa, myyntijohtaja kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.