Mainos

Kiinan kehitysapu kerää moitteita

Valtiontilintarkastajien mukaan korkotukiluottojen voimakas keskittäminen Kiinaan ei ole tarkoituksenmukaista. Kehitysyhteistyön palvelukeskus yhtyy kritiikkiin.

Suomen kehitysyhteistyön varoista Kiinalle annettava tuki herättää arvostelua. Valtiontilintarkastajien mielestä korkotukiluottojen voimakas keskittäminen Kiinaan ei ole tarkoituksenmukaista, kun maan talous on kasvanut kymmenen viime vuoden aikana keskimäärin 7 prosenttia vuodessa.

Tämä ei tarkastajien mielestä ole myöskään linjassa sen kanssa, että köyhyyden vähentäminen on Suomen kehityspolitiikan keskeinen tavoite. Selvitysten mukaan Kiinassa luotot eivät ole menneet maan köyhimmille alueille ja niiden vaikutus köyhyyden vähentämiseen on vähäinen ja kiistanalainen.

Valtiontilintarkastajien toimintakertomus on luovutettu eduskunnan puhemiehelle.

Kepa yhtyy arvosteluun

Kehitysyhteistyön palvelukeskus yhtyy valtiontilintarkastajien kritiikkiin Kiinaan suuntautuvien kehitysyhteistyövarojen kohdentamisesta. Ohjelmajohtaja Maija Seppo arvostelee sitä, että korkotukiluottoja on keskitetty runsaasti kehitysmaiden joukossa melko hyvätuloiseen Kiinaan, vaikka Suomi on sitoutunut ensisijaisesti köyhyyden vähentämiseen. Sepon mukaan pitäisikin kysyä, ovatko kyseiset luotot ylipäänsä hyvä väline kehitysyhteistyössä tai etenkään köyhyyden vähentämisessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.