Mainos

Kiinan kansankongressi aloitti vuosittaisen istuntonsa

Tänä vuonna Kiinan kansankongressi käsittelee muun muassa separatismin vastaista lakia, jonka tarkoituksena on estää Taiwania itsenäistymästä.

Kiinan parlamentti, kansankongressi, on aloittanut tänään vuosittaisen istuntonsa. Huomio keskittyy tänä vuonna separatismin vastaiseen lakiin, joka parlamentin on määrä hyväksyä.

Lain tavoitteena on estää Taiwanin itsenäisyyspyrkimykset, ja sen arvioidaan tarjoavan Kiinalle laillisen pohjan hyökätä Taiwaniin, jos alue julistautuu itsenäiseksi. Kiinan pääministeri Wen Jiabao painotti puheessaan parlamentille rauhanomaista yhdistymistä Taiwanin kanssa ja kertoi vain niukasti uuden lain sisällöstä. Lain odotetaan menevän läpi istunnossa, sillä kansankongressi ei ole hylännyt sen hyväksyttäväksi annettuja esityksiä.

Kansankongressi käyttää muodollisesti valtion ylintä valtaa, mutta sitä pidetään käytännössä kommunistisen puolueen kumileimasimena. Kansankongressin istuntoon osallistuu kaikkiaan 3000 edustajaa, jotka ovat kommunistisen puolueen valitsemia.

Istunto jatkuu 14. maaliskuuta asti.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.