Mainos

Kiinan junaturmassa kuoli 70 ihmistä

Veriset huovat, rikkinäiset termospullot ja kaikkialle levinneet matkatavarat täplittävät radanvartta lähellä Zibon kaupunkia Shandongissa Itä-Kiinassa. Ne kertoivat karua kieltään Kiinan tuhoisimmasta junaonnettomuudesta yli vuosikymmeneen.

Onnettomuudessa sai surmansa 70 ihmistä ja lähemmäs 420 loukkaantui.

Pekingistä Qingdaon rannikkokaupunkiin matkalla ollut matkustajajuna suistui raiteilta varhain eilen aamulla ja iskeytyi toisella raiteella kulkeneeseen junaan, joka oli lähtenyt Shandongissa sijaitsevasta Yantaista sisämaahan päin.

- Olimme vielä nukkumassa, kun onnettomuus tapahtui. Heräsin, kun juna pysähtyi kuin seinään. Parin minuutin kuluttua se alkoi jälleen liikkua ja kaatui, kertasi nimettömänä pysytellyt, onnettomuudesta selvinnyt nainen uutistoimisto Xinhualle.

Ulkomaalaisia ei Kiinan viranomaisten mukaan kuollut turmassa, mutta loukkaantuneiden joukossa oli neljä ranskalaista. He eivät saaneet vakavia vammoja.

Olympialaisten purjehduskilpailu pidetään Qingdaossa, jonne juna oli matkalla. Vahvistamattomien tietojen mukaan junassa oli myös Kiinan purjehdusjoukkueen valmentaja, joka loukkaantui vaikeasti. Hänen molemmat jalkansa jouduttiin amputoimaan.

Pahin junaturma Kiinassa vuosiin

Kiinan television mukaan vuonna 1897 valmistunut rataosuus on tarkoitus suurelta osin poistaa käytöstä, kun uusi, nopeille junille tarkoitettu junayhteys avataan.

Yli 700 pelastustyöntekijää ja 130 ambulanssia oli mukana pelastustöissä. Sekä varapääministeri Zhang Dejiang että rautatieliikenteestä vastaava ministeri Liu Zhijun saapuivat paikalle seuraamaan pelastustöiden sujumista.

Aiemmin tänä vuonna samalla rataosuudella juna ajoi raiteita korjaavien työmiesten yli, jolloin 18 heistä kuoli.

Kiinan edellinen tuhoisa junaturma sattui vuonna 1997 Hunaissa maan keskiosassa. Surmansa sai yli sata ihmistä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.