Mainos

Kiinan järistysjärvellä kilpajuoksu aikaa vastaan

Jiangyoun kaupunkilaiset ovat paenneet uhkaavia tulvia korkeille alueille.

Kiinan tuhoalueella taistellaan väsymättömästi järistysjärven tulvimista vastaan. Tilanne Sichuanin maakunnassa on muutenkin lohduton.

- Olen urheiluhallilla, johon on majoittunut tuhansia maanjäristyksen jäljiltä kodittomaksi jääneitä ihmisiä. Näky tuo koskettavalla tavalla mieleen hirmumyrsky Katrinan jälkeisen ajan New Orleansissa Yhdysvalloissa, kertoo MTV:n kirjeenvaihtaja Petri Saraste Jiangyoun kaupungista.

Järven pinta on pahimmillaan noussut jopa metrin vuorokausivauhtia. Paikalla on 1800 sotilasta, joilla on jokaisella repussaan kymmenen kiloa dynamiittia. Räjähteiden avulla yritetään tehdä vedelle kulkureittiä.

Alueelle on myös viety kymmeniä kaivinkoneita valtavilla helikoptereilla. Mittavalle pelastusoperaatiolle on varattu kymmenen päivää aikaa, mutta kaikki pelkäävät, että aika loppuu kesken.

- Nyt on jo hyvin lähellä se hetki, kun suojavallin reuna ylittyy. Asukkaille on ilmoitettu, että reunan ylittyessä kaupunkiin annetaan sireenihälytys. Sitten on mentävä ja kovaa ylemmille maa-alueille.

Jos reuna ylittyy, kaupungin päälle vyöryy miljoonia kuutoita vettä hurjalla vauhdilla. On arvioitu, että vesi ylettyisi tuolloin kerrostalojen kolmanteen kerrokseen asti.

- Onni on, että nyt ei sada.

Kiinassa viranomaiset ovat evakuoineet jo lähes 160 000 ihmistä maanjäristyksen aiheuttaman valtavan tekojärven reuna-alueilta.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.