Mainos

Kiinan järistysalueen pandoja lentää Pekingiin

Kahdeksan kiinalaispandaa valmistautuu parhaillaan muuttopuuhiin: Sichuanin maakunnassa sijaitsevassa Wolongin tutkimuskeskuksessa asustelevat pandat lennätetään nimittäin huomenna erikoislennolla Kiinan pääkaupunkiin Pekingiin.

Kahdeksikon muutto ei kuitenkaan ole pysyvä, vaan pandat pääsevät näytille Pekingin olympialaisiin. Kiinan tarkoituksena on esitellä kisaturisteille maan saavutuksia pandojen suojelussa ja kasvattamisessa.

Pandojen mukana Pekingiin matkustaa muun muassa eläinlääkäreitä ja -hoitajia.

Wolongin pandatutkimuskeskus sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Kiinan tuhoisan maanjäristyksen keskuksesta Sichuanin maakunnassa. Pandojen matka oli kuitenkin suunniteltu jo ennen toissa maanantain järistystä.

Maajäristyksessa kuoli viisi Wolongin tutkimuskeskuksen työntekijää ja eläinten asumukset kärsivät pahoja vahinkoja. Kaikki noin 60 pandasta selvisi kuitenkin hengissä, tosin kaksi niistä on edelleen kateissa.

Keski-Kiinan järistysalueen pandoille on kuljetettu tonneittain ruokaa ja lääkkeitä. Pandoille on lähetetty muun muassa bambua, omenoita, soijapapuja, munia ja maitojauhetta. Tutkimuskeskuksen työntekijät eivät ehdi itse hakemaan bambua vuoristosta yrittäessään korjata järistyksen aiheuttamia tuhoja.

Pandojen Pekingin-vierailu kestää marraskuuhun saakka. Kaikkiaan kuuden miljoonan silmäparin odotetaan ihmettelevän kahdeksikkoa tuona aikana.

Jättiläispanda kuuluu maailman uhanalaisimpiin eläimiin. Niitä elää Kiinassa noin 1600.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.