Mainos

Kiinan järistyksen lapsiuhritietoja etsinyt pidätettiin

Pelastustyöntekijät etsivat maanjäristyksen uhreja Sichuanin maakunnassa Kiinassa 13.5.2008.

Kiinan poliisi on pidättänyt ihmisoikeusryhmän mukaan kiinalaismiehen, joka on pyrkinyt laatimaan listaa Sichuanin maanjäristyksen koululaisuhreista.

Useat koulurakennukset romahtivat viime toukokuussa tuhoisan maanjäristyksen seurauksena haudaten alleen tuhansia lapsia. Kiinan hallitus ei ole missään vaiheessa julkaissut tietoja kouluromahdusten vaatimista uhrimääristä.

Pidätetty Tan Zuoren oli perustanut nettiin tietokannan uhreista ja pyytänyt järistyksessä lapsiaan menettäneitä ihmisiä ilmoittamaan tietonsa, kertoo uutistoimisto Reuters. Tarkoituksena oli saada päivitettyä tietoa uhrien todellisesta määrästä. Hän oli lisäksi pyytänyt ihmisiltä havaintoja koulurakennusten perustusten mahdollisista laiminlyönneistä.

Human Rights and Democracy -aktivistiryhmän mukaan Tan Zuoren pidätettiin maaliskuun 28. päivä. Perusteena pidätykselle oli valtionvastainen toiminta.

Ryhmän mukaan Kiinan poliisi on pidättänyt aikaisemmin myös muita aktivisteja, jotka ovat pyrkineet saamaan tarkempia tietoja maanjäristyksen uhriluvuista. Yhden aktivisteista kerrotaan olleen vankeudessa jo yhdeksän kuukautta ilman oikeudenkäyntiä.

Reutersin saamien tietojen mukaan Sichuanin järistys olisi vaatinut lähes 10 000 lapsen hengen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.