Kiinan ja Ruotsin välinen sanasota kiihtyy: Kiinan valtionmedia varoittaa kansalaisiaan Ruotsin vaarallisuudesta matkailumaana

4:19
Ruotsissa on tehty tänä vuonna yli sata räjäytystä.

Kiinan ja Ruotsin hyiset suhteet ovat ilmeisesti saaneet Kiinan valtionmedian varoittamaan maan kansalaisia Ruotsin vaarallisuudesta. Ruotsin radion mukaan kiinalainen CCTV-kanava raportoi viikonloppuna, että Kiinan suurlähetystö Tukholmassa on varoitellut, että kiinalaisturisteja on ryöstetty aseella uhaten.

Maiden huonot välit ovat saaneet paljon huomiota Kiinan hallinnon kontrolloimassa mediassa, joka on kertonut muun muassa rikoksista, matkustusvaroituksista ja bisnesdelegaatioiden perutuista matkoista. Eräs kommunistisen puolueen vaikutusvaltainen komissio on julkisesti perustellut, että vaikeuksien taustalla ovat muutamat ruotsalaiset, jotka ovat brutaalisti pyrkineet vaikuttamaan Kiinan sisäisiin asioihin.

Ruotsin ja Kiinan välejä on kiristänyt muun muassa Ruotsin kansalaisen Gui Minhain pidätys Kiinassa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja