Mainos

Kiinan ja Korean johtajat kohtasivat

Kiinan ja Pohjois-Korean viranomaiset vahvistivat tiedon, jonka mukaan Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Il vieraili tämän viikon alussa Beijingissä. Kiinan virallinen uutistoimisto Xinhua kertoi, että Kim oli maanantaista keskiviikkoon Beijingissä epävirallisella vierailulla Kiinan presidentin Jiang Zeminin kutsusta. Tämä oli ensi kerta kun Kimin tiedetään vierailleen ulkomailla sitten vuoden vuoden 1983.

Pohjois-Korean lippu+Kim Il Jung

Kim seurasi isäänsä Kim Il Sungia Pohjois-Korean johtajana tämän kuoltua 1994. Pohjois-Korean virallinen uutistoimisto kertoi, että Kimin ja kiinalaisisäntien kesken oli ollut "yhteisymmärrys kaikista käsittellyistä kysymyksistä".

Eteläkorealaiset diplomaatit puolestaan kertoivat, että Kim oli selostanut kiinalaisille Pohjois-Korean valmistautumista Koreoiden huipputapaamiseen. Kimin on määrä tavata Etelä-Korean presidentti Kim Dae Jung 12.-14. kesäkuuta Pohjois-Korean pääkaupungissa Pjongjangissa.

Tämä on ensimmäinen tapaaminen Koreoiden johtajien kesken. Maat ovat edelleen muodollisesti sodassa keskenään, koska vuosien 1950-53 Korean sodan jälkeen solmittiin vain aselepo, mutta ei rauhansopimusta.
Perustietoa Pohjois-Koreasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.