Mainos

Kiinan hirmumyrskyn uhriluku yli 200

Lisäksi pyörremyrsky Saomai tuhosi arviolta 50 000 asuinrakennusta. Myrsky oli tuhoisin Kiinassa puoleen vuosisataan.

Kiinassa viime viikon lopulla tuhojaan tehnyt Saomai-pyörremyrsky tappoi yli 250 ihmistä ja uhrien määrä voi pahimmillaan nousta yli neljänsadan, kertoi Kiinan virallinen uutistoimisto Xinhua tänään.

Uhriluku lähes kaksinkertaistui hetkessä, kun Fujianin maakunnassa löydettiin merestä yli sadan kalastajan ruumiit. Kateissa on vielä 160 ihmistä, ja heidän pelätään kuolleen. Jo ennen uusimpia lukuja myrskyn todettiin olleen tuhoisin Kiinassa puoleen vuosisataan.

- Monet kalastajat jäivät veneisiinsä koska he pelkäsivät niiden vaurioituvan törmäyksissä muihin aluksiin. Tuuli äityi kuitenkin niin kovaksi, että veneet kaatuivat ja veivät ihmiset mukanaan, Xinhua raportoi.

Saomai teki tuhojaan erityisesti Zheijangin ja Fujianin rannikkomaakunnissa torstaina, jolloin sen tuulet puhalsivat peräti 216 kilometrin tuntivauhdilla. Myrsky tuhosi tämänhetkisen arvion mukaan noin 50 000 asuinrakennusta. Raivaustöihin on komennettu 20 000 sotilasta.

Saomai oli kahdeksas pyörremyrsky Kiinassa tänä vuonna. Myrskyissä ja niitä seuranneissa tulvissa ja maanvyöryissä on kuollut jo yli tuhat ihmistä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.