Kiinan hirmumyrsky tappanut yli 100

Hirmumyrsky Saomai on hurjin myrsky Kiinassa 50 vuoteen. Yli 100 ihmistä on kuollut ja lähes 200 kateissa. Kymmeniä tuhansia rakennuksia on sortunut.

Kiinassa on tänään riehunut puoleen vuosisataan ankarin hirmumyrsky. Taifuuni Saomai on vaatinut yli sadan ihmisen hengen ja murskannut kymmeniä tuhansia rakennuksia. Sen tieltä evakuoitiin turvaan yli 1,6 miljoonaa ihmistä, kertoivat maan viranomaiset.

Taifuuni rantautui eilen maan itäosaan, missä se aiheutti tuhoa Zhejiangin ja Fujianin maakunnissa. 190 ihmistä oli kateissa. Aineellisten vahinkojen laskettiin nousevan 11,25 miljardiin juaniin (1,1 miljardiin euroon), arvioi tulvantorjuntavirasto. 54 000 rakennusta tuhoutui ja yli 120 000 peltohehtaaria tärveltyi.

Valtaosa kuolonuhreista kirjattiin Zhejiangin suurimmassa kaupungissa Wenzhoussa, jossa on 7,7 miljoonaa asukasta. Siellä sai surmansa 87 ihmistä ja puolensataa oli kadoksissa. Uutistoimisto Xinhua kertoi yli 200 000 ihmisen jääneen vaille puhdasta juomavettä. Jinxiangin kaupungissa 41 henkeä sai surmansa yhden ainoan rakennuksen sortuessa. Uhrien joukossa oli kahdeksan lasta.

Myrskykeskuksessa tuulet puhalsivat enimmillään 216 kilometrin tuntinopeudella. Tuulet alkoivat laantua perjantaina, mutta luvassa oli rankkasateita. Myrskyalueelle on komennettu pelastustöihin muiden viranomaisten avuksi 20 000 sotilasta.

Saomai oli kahdeksas tänä vuonna Kiinaan yltänyt trooppinen myrsky. Maan eteläosaa koetelleissa myräköissä on kuollut liki tuhat ihmistä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat