Mainos

Kiinan hallitus hukannut miljardeja euroja

Kiinan hallintoviranomaiset ovat kavaltaneet tai käyttäneet väärin valtion varoja viime vuonna 46 miljardin yuanin eli yli neljän miljardin euron arvosta, toteaa valtion tilintarkastusvirasto vuosittaisessa raportissaan.

Julkisten varojen väärinkäyttöön ovat syyllistyneet muun muassa verovirasto, opetusministeriö ja ministeriö, joka vastaa Kiinan televisio-ohjelmien sensuroinnista. Väärinkäytöksiin kuuluu muun muassa hätäapuun tarkoitettujen rahojen ohjaaminen valtion virastojen rakentamiseen.

Yli 200 ihmistä on jäänyt kiinni tai saanut rangaistuksen väärinkäytösten takia, tilintarkastusviraston lausunnossa todetaan. Päätilintarkastaja Liu Jiayi luovutti raporttinsa hallitukselle keskiviikkona.

Kiinan presidentti Hu Jintao on useaan otteeseen todennut korruption olevan yksi suurimmista uhkista maata hallitsevan kommunistisen puolueen legitimiteetille. Vuosittainen tilintarkastusraportti on yksi niistä toimista, joilla hallitus pyrkii osoittamaan kansalle, että korruptiota yritetään kitkeä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.