Kiinan GP:n aika-ajon lehdistötilaisuus: Alonso uskoo voittoon kelillä kuin kelillä

Kiinan GP:n aika-ajon lehdistötilaisuudessa paikalla kolme nopeinta kuljettajaa Fernando Alonso (FA), Giancarlo Fisichella (GF) ja Rubens Barrichello (RB).

Kysymys: Fernando, radalla nähtiin tänään paljon muuttuvia olosuhteita, mutta olit aina nopea.

FA: Tilanne näytti hyvältä heti aika-ajojen alusta lähtien. Ensimmäinen aika-ajon kaikilla jaksoilla. Auto ja talli toimivat tänään fantastisen hyvin, joten olomme on mukava. Otimme nyt etulyöntiaseman haltuumme.

Kysymys: Toisella aika-ajojaksolla pelasit pientä riskipeliä välikelin renkailla?

FA: Ykkösmutka oli hankala kaikille. Radalle oli toisella jaksolla muodostunut kuiva ajolinja, jota kaikki yrittivät käyttää. Märälle osuttaessa auto on kuitenkin välittömästi ulkona radalta. Autossamme oli sen verran polttoainetta, että onnistuimme ajamaan perään toisen nopean kierroksen. Kaikki sujui hienosti.

Kysymys: Fernando, Tänään olit radalla ylivoimainen, mutta millaista keliä toivot huomiseen kilpailuun?

FA: Kukapa tietää. Eilen ajoimme muutamia kierroksia lievästi kostealla radalla, mutta meillä ei ole kerättynä tietoa radasta kuivalla kelillä. Uskon meidän kuitenkin olevan kuivalla kelillä kilpailukykyisiä. Jos huomenna paistaa aurinko, niin olemme erittäin vahvoja. Jos taas huomenna sataa vettä samaan malliin kuin tänään, niin olemme vahvoja myös silloin. Kisan ajaminen maaliin voi silloin kuitenkin olla vaikeaa.

Kysymys: Giancarlo, fantastinen suoritus tänään. Renault valtasi eturivin ensimmäisen kerran sitten Kanadan GP:n. Osuit radalla olleisiin autonkappaleisiin, mutta silti hieno kierros.

GF: Viime vuonna olimme myös eturivissä, joten tilanne on erinomainen. Ikävä kyllä ensimmäisellä jaksolla pyörähdin ulos radalta, jonka seurauksena aika-ajoni oli lähellä päättyä siihen. Pääsin kuitenkin takaisin radalle nurmikolta, mutta tapauksen jälkeen olin hieman varovaisempi etenkin ykkösmutkassa. Auton balanssi oli heti alussa kunnossa, ajaminen tuntui mukavalta. Uskon meillä olevan huomiseen kilpailuun riittävän suorituskyvyn ohella myös toimiva strategia - satoi tai paistoi - joten odotan kisaa innolla .

Kysymys: Giancarlo, osuit radalla McLaren-tallin Kimi Räikkösen autosta irronneeseen peiliin. Vaurioittiko osuma autoasi?

GF: Uskoakseni ei. Auto tuntui hyvältä aika-ajojen loppuun saakka, joten en usko mitään vaurioita syntyneen.

Kysymys: Rubens, hienoa nähdä sinut täällä taas uudestaan Imolan jälkeen. Pidät selvästi ajamisesta näissä olosuhteissa. Ajoit täsmälleen saman kierrosajan kuin tallitoverisikin.

RB: Olin todella yllättynyt samasta kierrosajasta tallikaverin kanssa. Otimme autosta irti kaiken mahdollisen, mutta kyse on myös hyvästä tuurista. Toisella aika-ajojaksolla pyörähdin ulos radalta. Radan ensimmäinen mutka oli todella vaikea ajettava näissä olosuhteissa. Ulosajon jälkeen ajauduin nurmelle, mutta autoni moottori kävi edelleen. Pääsin siis mukaan kolmannelle jaksolle, minkä jälkeen kaikki oli pelkkää plussaa. Toivottavasti meillä on huomiseen kilpailuun valittuna hyvä strategia.

Kysymys: Rubens, lienee tarpeetonta kysyä, mutta millaisia olosuhteita toivot huomiseen kilpailuun?

RB: Märällä vaikutamme kilpailukykyisiltä. Olimme selvästi joitakin muita autoja nopeampia, mutta kuten Fernando sanoi, märällä kelillä kilpailu voi tuottaa yllätyksiä. Kaikki tietävät minun pitävän märästä kelistä. Olen voittanut monta märällä kelillä ajettua kisaa, mutta kuivalla radalla ajettu kisa on varmasti turvallisempi.

Kysymys: Fernando, Michael Schumacher sijoittui aika-ajon kuudenneksi. Tiukka mestaruustaistelu ratkaistaan kauden kolmen viimeisen osakilpailun aikana.

FA: Kyllä, mestaruustaistelu on erittäin tiukka. Tilanne ratkeaa vasta viimeisessä kilpailussa. Olemme kuitenkin luottavaisia, koska olemme nopeita sekä kuivalla että märällä radalla. Pidän suuresti kauden kolmesta viimeisestä radasta. Myös talli tietää sen, miten niillä voitetaan. Minulla ei ole mitään syytä olla hermostunut.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat