Mainos

Kiinan autoteollisuus kovassa kasvussa

Kiinalaiset automerkit rynnivät yhä vahvemmin maailmanmarkkinoille. Parhaillaan meneillään olevassa Pekingin autonäyttelyssä 89:stä uutuusmallista peräti 45 on kiinalaisia.

Pekingin autonäyttelystä on tullut lyhyessä ajassa yksi maailman tärkeimmistä autonäyttelyistä. Uskaliaimmat arvelevat Kiinan autoteollisuuden nousevan maailmanluokkaan jo 5-10 vuoden kuluessa

Yksikään merkittävä autonvalmistaja ei jätä tätä Pekingin autonäyttelyä väliin. Kiina on samaan aikaan maailman suurin ja nopeimmin kasvava automarkkina. Viime vuonna autoja myytiin Kiinassa 13,6 miljoonaa. Yksi nopeimmin kasvava merkki on tämä Geely, joka on tätä nykyä tuttu varsinkin ruotsalaisille.

Vielä jokunen vuosi sitten kukaan ei ollut kuullutkaan automerkistä nimeltä Geely ja se, että se osti 1,8 miljardilla dollarilla ruotsalaisen Volvon.

Itse asiassa Volvo siirtyi Geelylle Fordilta. Pekingissä Volvo ja Geely olivat kuitenkin vielä omissa osastoissaan. Geelyn johto ei halunnut juuri kommentoida kauppaa ja sitä, mitä Volvolle tulevaisuudessa kiinalaisomistuksessa tapahtuu.

- Meidän pääjohtajamme on sanonut tämän asian hyvin selvästi: Geely on Geely ja Volvo on Volvo. Se tarkoittaa monia asioita. Meillä on aivan eri asiakassegmentit ja markkinat joilla kilpailemme. Tietysti näillä merkeillä on nyt sama omistaja ja Geely omistaa 100 prosenttia Volvosta. Meillä on paljon opittavaa heiltä huipputekniikassa turvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden aloilla, kertoo Geelyn pääinsinööri, tohtori Frank Zhao.

Katso Petri Sarasteen raportti Pekingistä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.