Mainos

Kiinan automarkkinat kasvavat räjähdysmäisesti - luksusautot jo arkea

Kiina on tällä hetkellä autoteollisuuden kuuma maa. Kun vuonna 2000 Kiinassa valmistettiin kaksi miljoonaa autoa, viime vuonna määrä nousi peräti 18,5 miljoonaan autoon.

Myyntiin viime vuonna pääsi Kiinassa 14 miljoonaa henkilöautoa, kun EU:ssa vastaava luku oli 13 miljoonaa. MTV3:n kirjeenvaihtaja Petri Saraste kertoo, että merkittävää kiinalaisten automarkkinoilla on luksusautojen asema.

– Esimerkiksi Rolls Roycelle Kiina on suurin markkina-alue tällä hetkellä ja vuonna 2010 sen myynti kasvoi Kiinassa 171 prosenttia, Saraste tarkentaa.

Hänen mukaansa luksusautot olivatkin Pekingin automessuilla näkyvimmin esillä, vaikkakin teemana oli energiaa säästävät ratkaisut.

– Sähköautoja siellä ei juurikaan näkynyt. Luksusautot ovat nyt tulleet jäädäkseen ja niiden myynti on kasvanut 40 prosenttia, kun muuten autojen myynnin kasvu oli hiljaista hallituksen rajoituksista johtuen.

Kiinassa liikenteessä on paljon maan omia automerkkejä. Tutut ongelmat eivät Sarasteen mukaan ole poistuneet.

– Edelleen on puutteita turvallisuudessa ja päästöissä. Törmäystesteissä ne ovat olleet lähes katastrofaalisia.

Tahtotila on kuitenkin kehittyä ja päästä myös Euroopan markkinoille.

– Esimerkiksi Chery on sellainen merkki, joka pyrkii länsimarkkinoille. Tällä hetkellä niitä myydään paljon Afrikan markkinoille ja Kaakkois-Aasiaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.