Mainos

Kiinalta tuki palestiinalaisvaltiolle

Kiinan presidentti Jiang Zemin on henkilökohtaisesti vakuuttanut palestiinalaisten presidentille Jasser Arafatille tukevansa palestiinalaisvaltion perustamista, kertoivat Kiinan viralliset tiedotusvälineet tänään.

Tavatessaan pikakäynnillä olleen Arafatin eilen Jiang sanoi Kiinan tukevan Palestiinan kansan "oikeutettua asiaa". Samalla hän vaati, että Lähi-idän rauhanprosessin on jatkuttava.

-Niin kauan kuin rauhanneuvottelut jatkuvat ja kansainvälinen yhteisö tukee niitä, palestiinalaiset saavuttavat varmasti ylevän päämääränsä ja palauttavat lailliset kansalliset oikeutensa, Jiang sanoi.

Palestiinalaisten Kiinan-suurlähettiläs Moustapha Saphariny kertoi Kiinan viranomaisten sanoneen, että on palestiinalaisten oma asia, koska palestiinalaisvaltio perustetaan.

Arafat on sanonut julistavansa palestiinalaisvaltion 4. toukokuuta ennen Israelin 17. toukokuuta pidettäviä parlamenttivaaleja. Hän on viime aikoina käynyt useissa maissa pyytämässä tukea aikeelleen. Kiina on pitkään tukenut Palestiinan Vapautusjärjestöä PLO:ta ja Beijing on yksi harvoja kaupunkeja, joissa palestiinalaisilla on suurlähettiläs.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.