Mainos

Kiinalaisyhtiö osti IBM:n pc-koneiden valmistuksen

Kiinan suurin tietokoneyhtiö Lenovo on ostanut IBM:n henkilökohtaisten tietokoneiden valmistuksen. Lenovosta tulee näin maailman kolmanneksi suurin pc-tietokoneiden valmistaja.

IBM:n henkilökohtaisten tietokoneiden valmistuksen myynti kiinalaiselle Lenovolle on varmistunut. Yhtiöt kertoivat aamulla 1,25 miljardin dollarin (933 miljoonan euron) kaupasta, josta ne neuvottelivat peräti 13 kuukauden ajan.

IBM:n pc-tuotannon kaappaus merkitsee Lenovolle murtautumista maailman tietokonevalmistajien eturiviin. Se perii IBM:n paikan maailman kolmanneksi suurimpana pc-koneiden valmistajana Dellin ja Hewlett-Packardin jälkeen.

Lenovo oli ennen kauppaa Kiinan suurin tietokoneyhtiö, ja kaupassa se saa käsiinsä myös maan toiseksi suurimman valmistajan, IBM:n yhteisyrityksen Great Wall Technologiesin. Kaupan mukana Lenovolle siirtyy 10 000 IBM:n työntekijää, joista suurin osa on jo Kiinassa.

Lenovo siirtää kaupan myötä pc-ryhmänsä pääkonttorin Pekingistä New Yorkiin ja listautuu mahdollisesti New Yorkin pörssiin tai Nasdaq-teknopörssiin. IBM jää omistajaksi Lenovoon 18,9 prosentin osuudella.

IBM on jo pitkään yrittänyt päästä eroon heikosti kannattavasta pc-tuotannosta, jossa se oli tienavaaja vuonna 1981 esitellyllä koneellaan. IBM keskittyy suurkoneisiin sekä ohjelmistoihin ja palveluihin.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.