Mainos

Kiinalaistyöläiset elävät talouskasvun varjossa

Maalta kaupunkiin muuttavat työläiset tekevät työtä tauotta, mutta joskus jopa palkka jää saamatta.

Kiinassa on hyvää vauhtia kehittymässä urbaani alaluokka, joka on putoamassa syrjään kaikesta: elintason noususta koulutukseen ja terveyden huoltoon. Alaluokka koostuu lähinnä maalta työn perässä kaupunkeihin muuttavista miehistä

Amnesty Internationalin tuoreen raportin mukaan näitä Kiinan talouskasvun rakentajia on jo noin 150-200 miljoonaa. Perheellisiä heistä on arviolta 140 miljoonaa. Perheet asuvat usein maaseudulla hyvin köyhissä oloissa..

Esimerkiksi rakennusmies Nan Jing Qian asuu nyt jo kahdeksatta vuotta erossa perheestään. Työt kotikylässä eivät riittäneet takaamaan toimeentuloa. Hän työskentelee seitsemän päivää viikossa. Palkka on 1500 juania eli 150 euroa kuukaudessa, mutta se maksetaan vain kerran vuodessa, kevätjuhlan aikaan.

Amnestyn mukaan ylitytöt, sairastelu, koti-ikävä ja perhehuolet painavat miljoonia kiinalaistyöläisiä. Joskus he ajautuvat epätoivoisiin tekoihin - varsinkin jos palkkoja ei makseta. Kevätjuhlan aikaan tehtävä matka kotiin on monelle kiinalaiselle ainoa mahdollisuus tavata perhettään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.