Mainos

Kiinalaispoika kutsuttiin Obaman virkaanastujaisiin

Yhdysvaltain tulevan presidentin Barack Obaman virkaanastujaisissa ei nähdä pelkästään maailman johtajia ja julkkiksia. Ensi tiistaina pidettäviin juhlallisuuksiin on saanut kutsun myös 17-vuotias kiinalaispoika Li Muzi.

Kutsu tipahti Lin postiluukusta siksi, että tämä osallistui kansainväliseen nuorten johtajien tapahtumaan (Global Young Leaders Conference) New Yorkissa ja Washingtonissa viime kesänä. Konferenssin järjestäjänä toimiva amerikkalaisjärjestö kutsuu aina joitakin opiskelijoita uuden presidentin virkaanastujaisiin, ja tänä vuonna valinta osui Lin kohdalle.

Hän odottaa innolla etenkin amerikkalaisjohtajien - kuten entisen varapresidentin ja Nobel-rauhanpalkinnon saaneen Al Goren - pitämiä puheita ja muiden opiskelijoiden tapaamista.

Lin vanhemmat ovat käyttäneet poikansa matkaan noin 180 euroa, sillä tämä tarvitsi smokin juhlia varten. Lin äiti Zhou Lihong kertoo pitävänsä ostosta sijoituksena pojan koulutukseen. Hän on vakuuttunut, että Li oppii matkaltaan paljon.

Li on valmistautunut reissua varten lukemalla kirjoja Obamasta ja Yhdysvaltojen historiasta. Kiinalaisnuorukainen lähtee kohti Washingtonia huomenna.

(MTV3-APTN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.