Mainos

Kiinalaispankin johtaja piileskeli luolassa 8 vuotta - oli varastanut miljoonia

Kiinalainen pankinjohtaja Chen Jianxue on elänyt hurjan elämän: pankinjohtajana hän varasti miljoonia ja rakensi itselleen muun muassa oman diskon ja supermarketin. Rikoksen tultua ilmi hän pakeni luoliin vuorille, jossa hän rakensi maanalaisen tunneliston päästäkseen vierailemaan vaimonsa luona.

Herra Chen uskaltautui kahdeksan vuoden jälkeen luolastaan ulos, kun Kiinan viranomaiset lupasivat kohdella armeliaasti rikollisia, jotka antautuvat vapaaehtoisesti, kertoo brittiläinen Telegraph-lehti.

Alun perin herra Chen aloitti pankinjohtajana vuonna 1995, kun hän pääsi valtio-omisteisen pankin johtajaksi. Pian hän alkoi kavaltaa rahaa, ja osti rahoilla oman diskon, supermarketin, katkarapuviljelmän ja muovitehtaan. Kaiken kaikkiaan hän kavalsi 23 miljoonaa yuania eli lähes kolme miljoonaa euroa.

Vuonna 2003 rutiinitarkastus pankissa paljasti, että Chen oli varastanut miljoonia. Raporttien mukaan hän varasti rahat alaistensa avulla. Chen pakeni vuorille.

– Kun kuulin tapaukseni olevan suurin koko maakunnassa, menin paniikkiin, kertoo Chen Kiinan valtiolliselle lehdelle, Legal Dailylle.

– Ylitin joen ja piilouduin vuoristoluolaan, jossa lehdet peittivät kasvoni. Kuulin kuinka poliisit etsivät koirien ja aseiden kanssa minua. Minua pelotti hirveästi, hän kertoo.

Vuosien aikana Chen kaivoi maanalaisen tunneliston, jonne hän pakeni heti jos kuuli jonkun lähestyvän.

– Mahduin tunneleihin juuri ja juuri ja peitin itseni lehdillä ja oksilla. Yhdessä tunnelissa vietin yli kaksi kuukautta.

Chen eli vuosia syömällä perunoita ja yrttejä. Hänen sukulaisensa toivat hänelle myös ruokaa sekä kirjoja ja sanomalehtiä.

– Elin kuin hiiri.

Chen myös vieraili maanalaisten tunneleiden kautta vaimonsa ja kahden poikansa luona.

– Fyysinen kipu ei ollut pahinta, vaan se että kaipasin perhettäni niin paljon.

Chen Jianxuen tapausta puidaan oikeudessa Hainanin maakunnassa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja