Mainos

Kiinalaisnaisen henkirikos edelleen täysi mysteeri

Poliisi ei ole merkittävästi edistynyt Tampereella vuoden 2011 syyskuussa henkirikoksen uhriksi joutuneen kiinalaisnaisen tapauksen tutkinnassa.

Kiinalaisnainen surmattiin lounastauolla Hervannan kaupunginosassa, kun hän oli matkalla kotoaan takaisin työpaikalleen Nokian toimitaloon.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Pasi Nieminen kertoo, että reilu vuosi sitten Kiinaan lähetetty virka-apupyyntö ei ole tuonut toivottua tulosta. Pyynnön tarkoituksena oli kuulustella maassa olevia naisen ystäviä ja omaisia.

– Emme ole vielä saaneet haltuun sitä, mitä Kiinassa on tehty. Ensikäden tieto on, että meille ole sieltä tulossa mitään merkittävää tietoa. Konkreettisia asiakirjoja emme ole Kiinasta vielä saaneet, Nieminen sanoo MTV3 Uutisille.

– On selvää, että aktiiviset toimenpiteet, mitä on voitu tehdä, on tehty. Mitään erityisen aktiivista tutkintaa poliisilla ei ole.

Poliisi tutkii henkirikosta tappona. Poliisilla ei ole edelleenkään ketään taposta epäiltyä. Lisäksi teon motiivi on yhä hämärän peitossa.

– Tekotapa ei viittaa suunnitelmallisuuteen tai erityiseen harkintaan, mutta tekotapaa poliisi ei tuo julkisuuteen.

Niemisen mukaan Hervannan tappo on Suomen oloissa poikkeuksellinen henkirikos ajankohdan, paikan ja tekotavan vuoksi.

– Teko tapahtui keskellä päivää yleisellä paikalla puistossa, jossa liikkuu paljon ihmisiä. Meillä ei ole silminnäkijää teolle, vaikka aivan hyvin olisi voinut olla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.