Mainos

Kiinalaismies piti 92-vuotiasta äitiään häkissä – järkyttävät kuvat luurangonlaihasta vanhuksesta herättivät someraivon

Sellissään riutuneesta vanhuksesta levinneet kuvat ovat aiheuttaneet kohinaa Kiinan sosiaalisessa mediassa.

Maan eteläosassa sijaitsevan Guangxin autonomisen alueen tiedotusvälineet ovat kertoneet vanhuksen pojan ja tämän vaimon pitäneen naista vankina kalterein varustetussa, sotkuisessa sellissä. Tapauksesta kertoo muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Kuvien Yang-niminen nainen on BBC:n mukaan elänyt hämärässä, noin 10 neliömetrin sellissä ja viettänyt yönsä puisella penkillä. Naisen sellissä ei ole ovea, vaan kalterein varustettu rautaportti, joka oli sosiaalisessa mediassa julkaistussa kuvissa lukittuna.

Yangin tilanne nousi julkisuuteen paikallisen naisen julkaistua sellinsä ovella surkeana istuvasta vahuksesta videon Kiinassa suositussa videopalvelu Miaopaissa, kertoo BBC.Viikon aikana videota on katsottu lähes kaksi miljoonaa kertaa.

Kymmenet tuhannet ovat ilmaisseet raivonsa ja puolustaneet vangittua naista kiinalaisessa mikroblogipalvelu Sina Weibossa. Naisen läheisiä on kutsuttu verkkokirjoittelussa BBC:n mukaan muun muassa ”hirviöiksi” ja ”pohjasakaksi”.

BBC:n mukaan kiinalainen Southern Morning Post –lehti on kertonut naisen pojan väittäneen, että hänen äitinsä muutti häkkiin asumaan vapaaehtoisesti. Selitykseksi mies antoi naisen inkontinessiongelmat, joiden vuoksi nainen pelkäsi saavansa perheen asunnon haisemaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.