Mainos

Kiinalaislehti: Taiwanin kansanäänestys johtaa sotaan

Sota syttyy Formosansalmessa, jos Taiwan pitää kansanäänestyksen tulevaisuudestaan, varoitti virallinen kiinalaislehti tänään.

Kiinalaismedia jatkoi tänään raivoaan lauantaina uudelleen käynnistyneestä kansanäänestyskeskustelusta.

-Taiwanin "kansanäänestys" on sodanjulistus, oli Kiinan kommunistisen puolueen äänenkannattajan Kansan päivälehden kahdesti viikossa ilmestyvän Global Times -sisarlehden etusivun otsikkona. Varsinainen artikkeli sen sijaan tyytyi vain toistelemaan viranomaisten tuomitsevia kantoja Taiwanin presidentin Chen Shui-bianin lauantaiseen kansanäänestystä tukeneeseen lausuntoon.

Toisaalla lehdessä haastateltiin kuitenkin vaikutusvaltaista politiikan tarkkailijaa, joka sanoi sodan olevan väistämätön, jos kansanäänestys Taiwanin itsenäisyydestä järjestetään.

-Jos kansanäänestys Taiwanin alueella epäonnistuisi ja "itsenäisyysvoimat" eivät menestyisi, sitten on toivoa, että rauha säilyy Formosansalmessa, sanoi Pekingin Tsinghuan yliopiston kansainvälisten suhteiden instituutin johtaja Yan Xuetong.

Yan lisäsi vielä, että jos kansanäänestys päättyy itsenäisyysvoimien voittoon, on sota väistämätön. Muut viralliset sanomalehdet olivat kuitenkin varovaisempia.

Taiwan jatkoi tänään peräytymistään kiistassa. Pääministeri Yu Shyi-kun sanoi, ettei Taiwan jatka kansanäänestyslainsäädännön valmistelua.

-Jos Taiwan säilyttää status quon, lainsäädäntöä kansanäänestystä varten ei tarvita, Yu sanoi taiwanilaislehtien mukaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.