Mainos

Kiinalaislehti kertoi korruptiosta kouluissa ja terveysalalla

Kiinan hallinnossa on paljastunut räikeitä taloudellisia epäselvyyksiä ja laajaa korruptiota. Maan johtajien mukaan korruptio uhkaa tuhota koko hallituksen, ellei ongelmaa saada kuriin.

Kiinan kouluviranomaiset ovat veloittaneet opiskelijoilta miljoonia euroja liikaa ja lääkärit ovat ottaneet miljoonia lahjuksina, kertoo kiinalainen China Youth Daily -lehti. Lehti kirjoitti asiasta päivä sen jälkeen kun valtion tilintarkastajien raportti kertoi, että korruptio on laajalle levinnyttä Kiinan hallinnossa.

Lehden mukaan kommunistisen puolueen korruptiota tutkiva elin löysi opintomaksuista 1,7 miljardin juanin (170 miljoonan euron) arvosta epäselvyyksiä tammikuun 2003 ja elokuun 2005 välisenä aikana. Samana aikavälinä lääkärit ja muut terveystyöntekijät ottivat lahjuksia 250 miljoonan juanin (26 miljoonan euron) edestä.

Korruptio on vakava ongelma Kiinassa hallituksen aloittamista useista puhdistuskampanjoista huolimatta. Kiinan johtajien mukaan hallitus uhkaa tuhoutua korruptioon, ellei vitsausta saada kuriin. Kiinan valtion tilintarkastajien raportissa löydettiin räikeitä taloudellisia epäselvyyksiä ja korruptiota eri puolilta hallintoa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.