Mainos

Kiinalaislaiva upposi eteläisellä Itämerellä

Kiinalainen rahtilaiva upposi lauantaina illalla Itämerellä. Aluksella sattui useita räjähdyksiä ennen kuin se vajosi merenpohjaan, ilmoitti Tanskan merivartiosto.

Laiva oli iltapäivällä törmännyt kyproslaiseen rahtilaivaan ja vajonnut puoliksi veden alle. Räjähdykset johtuivat ilmeisesti lannoitelastin joutumisesta kosketukseen veden kanssa.

Kiinalaislaivan 27 hengen miehistö siirtyi jo kohta törmäyksen jälkeen pelastusveneisiin ja poimittiin pelastusalukseen, joka kuljetti miehistön Bornholmiin. Laiva vajosi illalla nopeasti yhä syvemmälle, pari metriä tunnissa, ennen uppoamistaan vajaan 70 metrin syvyyteen.

Noin 70000 tonnin kiinalaisaluksen Fu Shan Hain lastina on 66000 tonnia lannoitetta, 1600 tonnia raskasta polttoöljyä, 110 tonnia dieselöljyä ja 55 tonnia moottoriöljyä. Laiva oli matkalla Ventspilsistä Latviasta.

Onnettomuus sattui neljä meripeninkulmaa pohjoiseen Bornholmista. Syytä ei tiedetä. Paikalla vallitsi hyvä sää ja erinomainen näkyvyys.

Tanskalainen torjunta-alus jäi kaiken varalta kiinalaislaivan lähelle, mutta mereen on valunut vain vähäinen määrä ruskeaa nestettä, jonka uskotaan olevan moottoriöljyä.

Törmäyksen toinen osapuoli, Puolasta toimiva kyproslainen laiva, kärsi vain vähäisiä näkyviä vaurioita, mutta kapteeni päätti palata kotisatamaan Gdyniaan tarkastusta varten.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.