Mainos

Kiinalaiskokki työskenteli riistopalkalla Lahdessa

Kiinalainen kokki sai liki puolentoista vuoden työskentelynsä aikana käteensä vain 3600 euroa, vaikka työskenteli lahtelaisessa ravintolassa joka päivä, yli 80 tuntia viikossa. Työ vaihtui siivoamiseksi jouluna ja juhannuksena, jolloin ravintola oli suljettu.

Kokki ei osannut suomea eikä tuntenut oikeuksiaan. Kiinankielisessä työsopimuksessa ei mainittu mitään palkasta. Kokki ei uskaltanut penätä suullisesti sovittua summaa. Hän tarvitsi työsuhteen, jotta voisi uusia oleskelulupansa, ja ravintoloitsija oli luvannut vastata paperisodasta.

Kouvolan hovioikeus vahvisti tänään Päijät-Hämeen käräjäoikeuden tuomion, jolla kokki oikeutettiin saamaan vielä runsaat 70 000 euroa korkoineen. Yksi yli 10 000 euron erä oli tullut miehen tilille ravintolalta sen jälkeen, kun tämä oli lopettanut työnsä.

Ex-työnantaja sai viiden kuukauden ehdollisen vankeustuomion kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä. Kokki kertoi tuomareille pärjänneensä, koska työpaikka tarjosi asunnon ja ruoan eikä rahan käyttämiseen jäänyt aikaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.