Mainos

Kiinalaiskokille kuusi vuotta vankeutta

Entistä naisystäväänsä ja tämän vanhempia puukottanut mies tuomittiin perjantaina vuosiksi vankeuteen tapon yrityksistä. Hämeenlinnan käräjäoikeus tuomitsi 45-vuotiaan Jianjun Fun kuudeksi vuodeksi vankilaan.

Fu puukotti ex-naisystäväänsä ja tämän vanhempia kiinalaisravintolassa Hämeenlinnan keskustassa viime syksynä. Puukotusta edelsi riitely ravintolan keittiössä, minkä jälkeen Fu löi ensin ex-naisystävän äitiä veitsellä ja sen jälkeen isää. Lopuksi hän puukotti ex-naisystäväänsä.

Keittiöveitsen ja kyljyskirveen lyönnit osuivat uhreja päähän, kaulaan ja selkään sekä muualle ylävartaloon. Kaikkien vammat olivat vakavia, mutta uhrit ovat pääosin toipuneet niistä.

Puukotusten jälkeen Fu pakeni ravintolasta, mutta hänet saatiin verekseltään kiinni lähikadulta. Hän ei tehnyt kiinni otettaessa vastarintaa.

Kiinalaisravintola oli ollut tapahtuma-aikaan auki vasta runsaan viikon. Sekä tuomittu että tämän entinen naisystävä olivat ravintolassa töissä.

Mies kertoi hermostuneensa

Fu itse kiisti tapon yritykset, mutta myönsi törkeät pahoinpitelyt. Hän kertoi olleensa suuren työmäärän ja univaikeuksien vuoksi uupunut ja hermostuneensa riitelystä. Miehen mukaan hänellä ei ollut tarkoitus tappaa ketään.

Oikeuden mukaan asiassa ei ilmennyt, että Fu olisi nimenomaisesti tavoitellut uhrien kuolemaa. Oikeus kuitenkin katsoi, että hänen on pitänyt ymmärtää, että teräaseella lyöminen keskivartaloon, kaulaan ja päähän voi todennäköisesti aiheuttaa kuoleman. Selkeää motiivia teolle ei löytynyt.

Fun pitää maksaa uhreilleen vajaat 20000 euroa korvauksia muun muassa sairaalamaksuista ja pysyvästä kosmeettisesta haitasta.

Lisäksi hänen maksettavakseen tulee oikeudenkäyntikuluja ja Kansaneläkelaitoksen uhreille maksamia sairauspäivärahoja.

(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.