Mainos

Kiinalaisia tuotteita pois kaupoista myös Euroopassa

Kiinalaisia tuotteita on ryhdytty vetämään pois myös Euroopan markkinoilta maitoskandaalin takia. Brittiläinen Tesco-ketju on ilmoittanut, että se on poistanut hyllyistään kiinalaismakeisia.

Tescon mukaan kyseisiä White Rabbit -karkkeja on ollut myynnissä vain muutamissa kaupoissa, joiden asiakkaina on paljon kiinalaisia. Tescon edustaja korosti, ettei yhtiöllä ole varmuutta siitä, onko karkeissa myrkyllistä melamiinia.

Samat karamellit joutuivat myyntikieltoon Hongkongissa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, koska White Rabbit -merkin karkeista oli viestimien mukaan löydetty melamiinia.

Aasian maiden lisäksi kiinalaisia maitotuotteita on joutunut boikottiin Afrikassa. Kuusi Afrikan maata on kieltänyt kiinalaistuotteet, jotka ovat suosittuja halpuutensa takia.

Epäluulo kiinalaistuotteiden laatua kohtaan näyttää leviävän maitotuotannon ulkopuolelle. Kiinalaisyritykset joutuivat tänään torjumaan huhuja siitä, että alkoholijuomiin lisättäisiin terveydelle haitallisia aineita. Kahden juomajätin pörssikurssit notkahtivat, koska internetissä levisi epäilyjä juomien terästämisestä natriumnitraatilla tai -nitriitillä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.