Mainos

Kiinalaiset uskovat tupakan terveellisyyteen

Suurin osa kiinalaisista miehistä uskoo, että tupakalla on suorituskykyä kohottava ja sairauksia suojaava vaikutus.

Yli puolet täysi-ikäisistä kiinalaisista uskoo, että tupakointi on tehokas hoitokeino useisiin vaivoihin. Vain runsas 10 prosenttia tupakoitsijoista tietää tupakan terveyshaitoista.

Asia paljastuu Kiinan terveysministeriön hyväksymästä tutkimuksesta. Se osoittaa myös, että tupakoinnista on tullut keskeinen osa miesten sosiaalista elämää.

Tutkimuksen mukaan suurin osa miehistä uskoo, että tupakka lisää heidän suorituskykyään. Monet myös uskottelevat itselleen, että he voivat tupakoimalla suojautua sellaisilta taudeilta, jotka muuten iskisivät heihin vanhempina. Miehiä myös painostetaan alituisesti polttamaan. Jokaisella aterialla, kokouksessa tai muussa sosiaalisessa tilanteessa tarjotaan savukkeita, ja olisi hyvin epäkohteliasta kieltäytyä.

Tutkimuksen tehneiden asiantuntijoiden mukaan tutkimus havainnollistaa miten vähän viranomaiset ovat tähän asti tehneet tiedottaakseen kansalle tupakoinnin haitoista. Suurinta tietämyksen puute on köyhällä maaseudulla, jossa tupakoitsijoita on vieläkin enemmän kuin kaupungeissa. Tämä tarkoittaa sitä, että ihmiset, joilla on vähiten rahaa käytössään terveydenhoitoon, tupakoivat eniten.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että köyhimmät kotitaloudet maan syrjäseuduilla käyttävät runsaat kymmenen prosenttia tuloistaan tupakkaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.