Mainos

Kiinalaiset rakensivat Suomen lumesta

Kiinalaiset ovat rakentaneet jättimäisen Suomi-lumipuiston Harbinin kaupunkiin Koillis-Kiinaan.

Viikonloppuna avattavaan puistoon on rakennettu lumesta muun muassa Helsingin tunnetuimpia maamerkkejä, Joulupukin Pajakylän rakennuksia sekä muuta lappilaista arkkitehtuuria.

Lumiveistokset liittyvät saarella vuosittain järjestettävään massiiviseen lumi- ja jääfestivaaliin. Vuodesta 1985 järjestetty festivaali koostuu jääkaupunkialueesta, jäätaideteosten alueesta ja lumipuistoalueesta, jonka teemana on tänä vuonna Suomi ja Lappi.

Lumiveistoskylä on talviajan keskeisin monumentti ja tapahtumapaikka. Kuusi viikkoa kestävillä festivaaleilla on miljoonayleisö. Lähes neljän miljoonan asukkaan Harbin on Rovaniemen ystävyyskaupunki. Festivaalin järjestäjät ehdottivat elokuussa 2008, että Suomi ja Lappi olisivat talvikauden 2008-09 teemana lumiveistospuistossa.

- Suomen ja Rovaniemen valinta lumipuiston teemaksi tuo näkyvyyttä, ei ainoastaan Harbinissa, vaan tiedotusvälineiden kautta miljoonille kiinalaisille. Joulupukki on erittäin suosittu Kiinassa ja uskomme, että matkailu Kiinasta tulee tulevaisuudessa kasvamaan, Rovaniemen kaupungin matkailupäällikkö Tuula Rintala-Gardin kertoo.

Rovaniemen kaupunki ja matkailun edistämiskeskus lähettivät Kiinaan visuaalista materiaalia, joiden perusteella Harbinin jäävestokset ovat osittain valmistettu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.