Mainos

Kiinalaiset osoittivat mieltään Japania vastaan

Kiinan ja Japanin välille on syntynyt viime päivinä kiistaa japanilaiskoulujen historian opetuksesta. Kiinan hallituksen mielestä Japani on hyväksynyt kouluihin oppikirjoja, jotka kaunistelevat maan joukkojen sodanaikaisia julmuuksia.

Yli 10 000 kiinalaista on kokoontunut Pekingiin osoittamaan mieltään Japania vastaan. Mielenosoittajat vastustivat Japanin mahdollista pysyvää jäsenyyttä YK:n turvallisuusneuvostossa sekä maan tapaa käsitellä toisen maailmansodan aikaista historiaa.

Tuhannet mielenosoittajat piirittivät Japanin Pekingin-lähetystöä sekä heittelivät sitä pulloilla ja purkeilla. He vaativat iskulausein kiinalaisia boikotoimaan japanilaisia tuotteita. Monisatapäinen kansanjoukko myös rikkoi japanilaisen ravintolan ikkunat sekä hyökkäsi tarjoilijoiden kimppuun.

Japani on kehottanut kansalaisiaan karttamaan mielenosoituksia ja käyttäytymään muutenkin tavallista varovaisemmin.

Maiden välille on syntynyt viime päivinä kiistaa japanilaiskoulujen historian opetuksesta. Kiinan hallituksen mielestä Japani on hyväksynyt kouluihin oppikirjoja, jotka kaunistelevat maan joukkojen sodanaikaisia julmuuksia. Japani on syyttänyt Kiinaa japanilaisvastaisuuden nostattamisesta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.