Mainos

Kiinalaiset cheerleaderit olympialaisia piristämään

Pekingin olympialaisten järjestäjät ovat päättäneet ottaa cheerleaderit mukaan kisayleisöä viihdyttämään. Nyt kun olympialaisten alkuun on enää kuukausi, sadat nuoret kiinattaret tungeksivat Pekingin esikaupunkialueella sijaitsevaan voimistelusaliin oppiakseen lajille tyypillisiä hyppyjä, voltteja, stuntteja, kannustushuutoja ja pompomien eli huiskien oikeaoppista käyttöä.

Tarkoituksena on, että cheerleaderien esitykset viihdyttävät yleisöä muun muassa koripallo- ja rantalentopallo-otteluiden pelitauoilla. Taustalla on Kiinan viranomaisten palava halu järjestää kaikkien aikojen olympiakisat.

Kiinalaisia cheerleadereita valmentamaan on vartavasten palkattu lajin huippuja Yhdysvalloista, mistä laji on alunperin lähtöisin. Valmennuksesta vastaa amerikkalaisen jalkapallon Super Bowlissakin pelanneen New England Patriots -joukkueen cheerleader -tiimi. Cheerleadaus on toistaiseksi harvinainen laji Kiinassa, mutta sen suosion uskotaan kasvavan.

Olympiakisojen viihdenumeroita varten koulutetaan noin 600 cheerleaderiä, joista monella on tanssijan tausta. Kiinalainen versio cheerleadauksesta, kiinaksi 'laladui', yhdistää liikkeisiin myös perinteistä kiinalaista tanssia ja Pekingin oopperaa. Cheerleaderin tehovalmennuksen on määrä kestää heinäkuun loppuun saakka.

Laji on suosittu myös Suomessa, missä sen harrastajat kilpailevat maailman huipulla. (Kuvassa suomalaisen Funky Team -joukkueen cheerleaderit vauhdissa)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.