Mainos

Kiinalais-suomalainen innovaatiokeskus Helsinkiin

Presidentti Tarja Halonen tapasi tänään Suomessa vierailevan Kiinan varapresidentin Tsi Dsin Pingin. Tsi on presidentti Hu Jintaon vahva seuraajaehdokas Kiinan uudeksi johtajaksi vuonna 2012.

Tsin kannoilla Suomeen saapui myös toistasataa elinkeinoelämän edustajaa. Pikatapaamisissa kiinalaisten ja suomalaisten kesken luotiin kontakteja ja hierottiin kauppoja.

- Suomalaiset ovat käytännöllistä väkeä. Täällä tehdään lujasti töitä ja maa on teknisesti kehittynyt. Kiinassa suomalaisille voi avautua suuret markkinat, arvioi Kiinan yritysvaltuuskunnan puheenjohtaja Yao Wenping.

Kiinalaiset ovat kiinnostuneita etenkin suomalaisesta tietotaidosta.

- Kiinalaisilla yrityksillä on erittäin paljon mielenkiintoa. Suomessa on korkeaa teknologiaosaamista, koulutustaso on se joka aina kiinnostaa, siksi me saamme tällaisia vieraita ja näin laajalla joukolla myöskin, arvioi puheenjohtaja Sakari Tamminen Elinkeinoelämän keskusliitosta.

Suomalaiset allekirjoittivat kiinalaisten kanssa myös lukuisia sopimuksia. Digitaalinen ekokaupunki rakennetaan Kiinaan suomalaisvoimin. Ympäristöyhteistyötä maiden välillä lisätään, ja Helsinkiin perustetaan kiinalais-suomalainen innovaatiokeskus.

- Innovaatiokeskuksesta tulee suurempi kuin muualla Euroopassa. Se on osoitus maidemme välisestä luottamuksesta, Wenping sanoi.

Edellisen kerran kiinalaiset vierailivat Suomessa viime kesänä yli 200 liikemiehen joukolla. Silloin kauppoja syntyi puolellatoista miljardilla eurolla.

Katso Markus Pirttijoen juttu (Seitsemän uutiset 26.3.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.