Mainos

Kiinaan neljä teleoperaattoria

Kiinan hallitus haluaa valita maahan neljä teleoperaattoria, kertoi viestintäteollisuudesta vastaava ministeri Wu Jichuan tänään ilmestyneessä valtiollisessa China Daily -lehdessä.

-Neljällä täyden palvelun operaattorilla markkinoista todella tulee kilpailevat ja kuluttajat saavat korkeatasoisia palveluja kohtuuhintaan, Wu perustelee. Järjestelmän luominen kestää hänen mukaansa ainakin kaksi vuotta.

Wu ei kertonut, mitkä valitut yhtiöt ovat. Asiantuntijat arvioivat niiden olevan matkapuhelinjätit China Mobile ja China Unicom sekä lankapuhelinverkkoja hallitsevat China Telecom ja China Netcom.

Yhtiöiden välille syntynee armoton kilpailu markkinaosuuksista, koska panokset ovat niin suuret. Kiina on muodostunut maailman suurin ja nopeimmin kasvava matkapuhelinmarkkina-alue, jossa oli marraskuun lopussa 140 miljoonaa kännykän käyttäjää. Kasvua viime vuoden alusta kertyi 64 prosenttia.

Myös Kiinan lankapuhelinmarkkinat kasvavat rajusti. Marraskuun lopussa Kiinassa oli 177 miljoonaa lankapuhelinliittymää. Kasvu vuoden alusta oli 23 prosenttia.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.