Mainos

Kiina yrittää taivutella Pohjois-Koreaa hyvällä

Kiinan valtuuskunnan uskotaan taivuttelevan Pohjois-Koreaa jatkamaan kuuden maan välisiä neuvotteluja ydinohjelmasta. Kiina yrittää saada kiistan ratkaistuksi ilman talouspakotteita.

Kiinalainen valtuuskunta on saapunut Pohjois-Koreaan neuvottelemaan muun muassa Pohjois-Korean ydinohjelmasta. Varapääministeri Hui Liangyun johtama valtuuskunta taivuttelee todennäköisesti Pohjois-Koreaa jatkamaan kuuden maan välisiä neuvotteluja aiheesta.

Kiina on sanonut vastustavansa aikeita määrätä Pohjois-Koreaa vastaan talouspakotteita sen äskettäin tekemien ohjuskokeiden vuoksi. Kiina haluaa suosia diplomatiaa kriisin ratkaisussa.

Talouspakotteita kannattanut Japanikin aikoo seurata Kiinan menestystä ennen kuin vaatii YK:n turvallisuusneuvoston äänestystä pakotteiden käytöstä. Alun perin Japanin piti vaatia äänestystä tämän päivän kokouksessa.

Kiinalaisen "hyvän tahdon valtuuskunnan" vierailu on sovitettu ajankohtaan, jolloin Kiinan ja Pohjois-Korean välisestä ystävyyssopimuksesta tulee kuluneeksi 45 vuotta. Vierailusta oli ilmoitettu jo ennen viime viikon ohjuskokeita.

Kiina on toiminut isäntänä useissa Koreoiden, Yhdysvaltain, Japanin ja Venäjän välisissä neuvotteluissa, joissa aiheena on ollut Pohjois-Korean ydinohjelma. Neuvottelut ovat olleet keskeytyksissä marraskuusta lähtien.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.