Mainos

Kiina: Yhdysvaltain ohjuskilpi on puuttumista sisäisiin asioihin

Kiina vastustaa Yhdysvaltain suunnitelmia uudesta ohjustentorjuntajärjestelmästä. Se pitää sitä puuttumisena Kiinan sisäisiin asioihin.

Zhu Rongji, Kiinan pääministeri


Kiinan mielipiteen kertoi tänään maan pääministeri Zhu Rongji. Zhun mukaan järjestelmää voitaisiin käyttää suojaamaan Taiwania, jota Kiina pitää kapinallisena maakuntanaan. -Järjestelmän tarkoitus on saattaa Taiwan suojelun piiriin. Se olisi röyhkeää sekaantumista Kiinan sisäisiin asioihin, Zhu sanoi Roomassa.

Yhdysvallat kaavailee uutta ohjustentorjuntajärjestelmää (TMD), joka suojaisi sen Itä-Aasian liittolaisia. Yhdysvalloissa on suunnitteilla myös toinen ohjustentorjuntajärjestelmä (NMD), joka suojaisi Yhdysvaltain aluetta uusien ohjusmaiden tai terroristien mahdollisesti ampumilta ohjuksilta. Kiina vastustaa myös NMD-järjestelmää, koska sen rakentaminen aiheuttaisi Kiinan mielestä epävakautta.

Yhdysvallat ja Kiina aloittavat huomenna uudelleen asevalvontaneuvottelunsa. Ne keskeytyivät vuosi sitten Naton tehtyä ilmaiskun Kiinan Belgradin-suurlähetystöön. Yhdysvaltain puolustusministeri William Cohen vierailee Kiinassa ensi viikolla.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.