Mainos

Kiina varoitti USA:ta puuttumasta maan asioihin

Yhdysvalloissa valtiovierailuaan jatkava Kiinan presidentti Hu Jintao on varoittanut Yhdysvaltoja puuttumaan sen sisäisiin asioihin. Hu totesi pitämässään puheessa, että maiden välillä on vallittava "vastavuoroinen kunnioitus".

Hu korosti puheessaan myös sitä, että Kiina haluaa lisääntyvää yhteistyötä amerikkalaisten kanssa, mutta ihmisoikeudet ovat sen oma asia.

- Historia osoittaa, että Kiinan ja Yhdysvaltojen välit kehittyvät vakaasti, mikäli molemmat maat käsittelevät varoen aiheita, jotka ovat toiselle kaikkein tärkeimpiä. Muuten maidemme välillä on jatkuvasti ongelmia ja jännitteitä, Hu totesi.

Kiinan presidentti sai kuitenkin tuta amerikkalaisten vastahakoisuuden, sillä hän sai kongressissa varsin viileän vastaanoton. Syinä kalseaan vastaanottoon ovat ihmisoikeuksien lisäksi Kiinan edelleen keinotekoisesti aliarvostettu valuutta.

- Keskustelimme kauppasuhteistamme. Kerroin olevani huolissani uskonnonvapaudesta. Kerroin myös huoleni aineettomasta omaisuudesta sekä Pohjois-Koreasta, sanoo Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies John Boehner.

(MTV3)

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista (Huomenta Suomen uutiset 21.1.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.