Mainos

Kiina varautuu uuteen tulvahuippuun

Kiinan viranomaiset varoittivat tänään uudesta tulvahuipusta samalla kun rankkasateet piiskasivat edelleen Jangtsejoen yläjuoksun alueita.

Tuoreiden lukujen mukaan Kiinan teollisuuden kokonaistuotannon kasvu laski heinäkuussa 7,6 prosenttiin, kun luku kesäkuussa oli 7,9 prosenttia ja toukokuussa 8 prosenttia. Kasvun hiipuminen johtui Kiinan tilastokeskuksen mukaan kausiluontoisten tekijöiden ohella "tulvien valtavasta vaikutuksesta" ja siitä, että yrityksiä oli pakko sulkea joillakin alueilla. Tilastokeskus piti tulvia Aasian talouskriisiä tärkeämpänä tekijänä.

Kiinalaiset viranomaiset ilmaisivat tänään tiedotusvälineissä tyytyväisyytensä siihen, että seitsemän miljoonan asukkaan Wuhan selvisi kunnialla tulvahuipusta, joka ohitti kaupungin maanantaina. Jatkuvat sateet herättivät kuitenkin uusia pelkoja kaupungin asukkaissa. Wuhanin veden pinta nousi korkeimmillaan lähelle 30 metriä eli toiseksi korkeimpiin lukemiin yli sataan vuoteen. Tähän päivään mennessä pinta oli jonkin verran laskenut, mutta se oli edelleen 29,2 metriä. Kiinan tulvissa on ollut neljä huippua sen jälkeen kun tulvat kesäkuussa alkoivat. Nyt viranomaiset varoittivat viidennestä huipusta. -Viides tulvahuippu on muodostumassa, ja se on jo iskenyt Zhijiangin kaupunkiin, kertoi viranomainen Hubein maakunnassa. Jiangsun maakunnassa Jiujiangin kaupungissa tuhannet siviilit ja sotilaat viimeistelivät tiistaina kaupunkia suojaavien patojen vahvistamista sen jälkeen kun pääpatoon oli tullut 60 metrin halkeama.

Myös Kiinan koillisosassa Nenjoen alueella kärsitään rankkasateiden aiheuttamista tulvista. Kansan päivälehden mukaan Nenjoen tilanne on erityisen paha lähellä Mongolian rajaa sijaitsevan Qiqihaerin kaupungin alueella, missä tulvia kuvataan "historian pahimmiksi".

Rankkasateet helpottivat Etelä-Koreassa

Etelä-Koreaa koetelleet rankkasateet helpottivat tänään tulvien surmattua yli 300 ihmistä. Muuttunut tilanne sai Etelä-Korean ilmatieteen laitoksen perumaan rankkasadevaroituksen koko maan alueelta. Sääennuste lupaa loppuviikoksi Etelä-Koreaan vain ajoittaisia sadekuuroja. Parantuneet sääolot helpottivat myös kymmeniä kadoksissa olevia ihmisiä etsivien pelastuspartioiden työtä. Viranomaisten mukaan suuria toiveita kateissa olevien löytymisestä hengissä ei kuitenkaan enää ole.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.