Kiina vakuuttaa puhdistavansa purjehdusvedet levästä

Kiinalaiset viranomaiset vakuuttavat, että Pekingin olympialaisten purjehduskilpailuissa käytettävä merialue saadaan puhdistettua levästä heinäkuun puoliväliin mennessä. Kiina on komentanut tuhansia sotilaita ja työläisiä putsaamaan Qingdaon merivesiä ja rantoja levästä.

Kiinalaisten tiedotusvälineiden mukaan töissä on kymmenen tuhatta ihmistä, joiden käytössä on 1200 venettä.

Olympialaisten purjehduskeskuksen Qingdaon merialueilla vesi on viime viikkojen aikana muuttunut vihreäksi leväpuuroksi, jota oli pahimmillaan liki sadan neliökilometrin alueella.

- Levän määrä on vähenemässä, eikä se uhkaa olympialaisten purjehduksia, kisajärjestäjät vakuuttivat kiinalaisille tiedotusvälineille ja kertoivat, että levälautan koko on enää 49 neliökilometriä.

Eilen merestä ja rannoilta kerättiin tonneittain myrkytöntä viherlevää. Viranomaiset yrittivät myös öljypuomein suojella purjehduskilpailujen aluetta.

Tuulet ja merivirrat painavat levälauttaa rantaa kohti. Levä peittää kolmanneksen noin 50 neliökilometrin alueesta, jolla järjestetään olympiapurjehdukset. Levää on myös alueilla, joilla olympialaisiin valitut urheilijat harjoittelevat kisoihin. Harjoitusleireillä on purjehtijoita yli 30 maasta.

Tuhannet ihmiset yrittävät puhdistaa merta levästä Pekingin olympiapurjehdusten alueella.

(MTV3-STT-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat