Mainos

Kiina torjuu Windowsin hylkäyspuheet

Kiina on torjunut painokkaasti tiedot siitä, että kiinalaisten virastojen tietokoneissa kiellettäisiin Windows 2000 -käyttöjärjestelmän käyttäminen. Kiinan informaatioteollisuuden ministeriö ilmoitti antavansa "tämän erityisilmoituksen asioiden oikaisemiseksi".

Kiinalainen virallinen lehti Yangcheng kertoi keskiviikkona, että Kiinan hallitus oli kieltänyt Windows 2000:n käytön kotimaisten ohjelmien tukemiseksi.

-Osastoni ei ole koskaan tehnyt tällaista päätöstä, sanoi informaatioteollisuuden ministeriön elektroniikkateollisuudesta vastaavan osaston johtaja Zhang Qi. Myös Windows-käyttöjärjestelmän valmistaja Microsoft-yhtiö kiisti tiedon.

-Tämä on täysin perätön huhu, sanoi Microsoftin Kiinan-johtaja Michael Rawding. Windows 2000 -järjestelmä tulee Kiinan markkinoille ensi maaliskuussa. Keskiviikkoisessa uutisessaan Yangcheng-lehti kirjoitti, että Windows 2000:n asemesta Kiinan valtion virastoissa ryhdyttäisiin käyttämään kiinalaisten asiantuntijoiden kehittämää Punalippu-Linux -järjestelmää. Sen pohjana olisi suomalaisen Linus Torvaldsin luoma Linux-käyttöjärjestelmä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.