Mainos

Kiina torjui Yhdysvaltain ihmisoikeusarvostelun

Kiina torjui tänään arvostelun, jota Yhdysvallat on esittänyt Kiinan ihmisoikeustilanteesta. Ulkoministeriön edustajan mukaan Yhdysvallat käyttää ihmisoikeuksia tekosyynä yrittäessään puuttua Kiinan sisäisiin asioihin.

Yhdysvallat sulkee silmänsä tosiasioilta sekä vääristää ja tuomitsee Kiinan ihmisoikeustilanteen, edustaja sanoi. Hänen mukaansa Yhdysvallat rikkoo vakavalla tavalla kansainvälisten suhteiden perusperiaatteita.

Kyseessä oli Kiinan ensimmäinen reaktio äskettäin julkaistuun yhdysvaltalaiseen ihmisoikeusraporttiin, jonka mukaan Kiina vaimensi viime vuonna kaikki kommunistihallintoa vastustaneet toisinajattelijat.

Komitea hyväksyi Hongkongin kansalaisoikeuksien kavennukset

Kiinan nimittämä komitea asettui tänään tukemaan esitystä vähentää Hongkongin asukkaiden kansalaisoikeuksia sen jälkeen kun Hongkong siirtyy Kiinan alaisuuteen heinäkuussa.

Vallanvaihtoa valvova 150-henkinen komitea hyväksyi Kiinan esittämät kiistanalaiset lakimuutokset ylivoimaisella ääntenenemmistöllä. Vain yksi komitean jäsen äänesti esityksiä vastaan ja kymmenen pidättäytyi äänestämästä.

Kiinan aikeet kumota Hongkongin mm. yhdistymis- ja kokoontumisvapautta koskevia lakeja ovat herättäneet runsaasti arvostelua. Hongkongin demokraattisen puolueen mukaan suunnitelmat rikkovat ihmisoikeuksia. Myös mm. kuvernööri Chris Patten ja Englanti ovat tuominneet Kiinan aikeet. Kiina aikoo muuttaa kaikkiaan 25:ttä Hongkongin lakia ja määräystä.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.