Mainos

Kiina toivoo uuden paavin katkaisevan suhteet Taiwaniin

Kiinan ja Vatikaanin välien parantamiseksi Kiina haluaisi, että paavi katkaisisi Vatikaanin diplomaattiset suhteet Taiwaniin. Taiwan kuitenkin uskoo, että Vatikaaniin pitää diplomaattisuhteet yllä.

Taiwan on luottavainen sen suhteen, ettei uusi paavi katkaise Vatikaanin diplomaattisuhteita Taiwaniin Kiinan-suhteidensa parantamiseksi. Maan ulkoministeriön edustaja sanoi lausunnossaan, ettei Kiina edes kunnioita katolista kirkkoa.

Kiina puolestaan toivoo, että uusi paavi katkaisisi Vatikaanin diplomaattiset suhteet Taiwaniin. Kiina myös toivoo, että Benedictus XVI tunnustaisi Taiwanin olevan yksi Kiinaan kuuluvista maakunnista.

Kiinan ja Vatikaanin välien parantamiseksi Kiina haluaisi lisäksi, ettei paavi sekaantuisi valtion sisäisiin asioihin, kertoi ulkoministeri Qin Gangin edustaja.

Kiinan ja Vatikaanin välit rikkoutuivat sen jälkeen kun kommunistihallitus karkotti Vatikaanin lähettilään vuonna 1951.

Hongkongin katolisen kirkon johtaja kertoi aiemmin huhtikuussa, että Vatikaani on valmis katkaisemaan suhteensa Taiwanin kanssa Kiinan-suhteidensa parantamiseksi. Johtaja sanoi, että suhteita Kiinaan parannetaan, mikäli maa voi taata uskonnonvapauden kansalaisilleen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.