Mainos

Kiina tilaa Airbus-matkustajakoneita?

Kiina suunnittelee 28 eurooppalaisen Airbus-lentokoneen hankkimista, kertoi Ranskan presidentti Jacques Chirac tänään Lyonissa, jossa hän tapasi Kiinan presidentin Jiang Zeminin. Kiinan tilaus koskisi kahdeksaa A340-konetta, joka on Airbusin malliston suurin matkustajakone, sekä kahtakymmentä pienempää A318- ja A319-mallin konetta. Chiracin mukaan kaupan arvo olisi noin 15 miljardia frangia eli noin 13,5 miljardia markkaa. -Tämä on hyväksi Euroopalle, tämä on hyväksi Ranskalle, tämä on hyväksi työllisyydelle, Chirac sanoi.

Airbus-koneet ovat Ranskan, Saksan, Britannian ja Espanjan yhteishanke, jonka on tarkoitus haastaa maailman suurin lentokonevalmistaja amerikkalainen Boeing-yhtiö. Lentokoneostoista kerrottiin sen jälkeen, kun presidentit olivat lounastaneet yhdessä Lyonissa, jonne Jiang saapui eilisiltana.

Lyonista valtionpäämiesten on määrä jatkaa vielä tänä iltana Chiracin maaseutuasunnolle Correzeen. Jiangin viisipäiväinen Ranskan-vierailu päättyy tiistaina, jolloin hän matkustaa Portugaliin.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.