Mainos

Kiina supistaa byrokratiaansa

Kiina supistaa keskushallintoaan. Pääministeri Li Peng ilmoitti tänään alkaneessa parlamentin istunnossa, että ministeriöiden ja niitä vastaavien virastojen määrä supistetaan 40:stä 29:ään.

Kyseessä on Li Pengin mukaan syvällisin hallintokoneiston uudistus sen jälkeen kun Kiina avautui poliittisesti 70-luvun lopulla. Suunnitelma on tarkoitus hyväksyä kaksi viikkoa jatkuvassa parlamentin eli kansallisen kansankongressin tämänvuotisessa istunnossa, johon osallistuu lähes 3000 valtuutettua. Myös henkilövaihdoksia on odotettavissa tärkeimpien ministeriöiden johdossa.

Kiinan parlamentin tänään aloittamassa istunnossa on tarkoituksena myös hyväksyä hallituksen talousohjelma. Tavoitteena on kohentaa valtion taloutta Aasian talouskriisin jäljiltä. Li Pengin hallitus on asettanut Kiinan talouden kasvutavoitteeksi kahdeksan prosenttia vuoden 1998 aikana. Samalla inflaation pitäisi pysyä alle kolmessa prosentissa. Lisäksi maan hallituksen ministereiden lukumäärää aiotaan pudottaa nykyisestä 40:stä 29:ään.

Kiinan pääministeri Li Peng joutuu 15-päiväisen istunnon kuluessa luopumaan pääministerin virasta oltuaan pääministerinä perustuslain sallimat kaksi kautta. Uudeksi pääministeriksi uskotaan nousevan 69-vuotiaan talouskeisarin, Zhu Rongjin.
(STT-Reuters-AFP-DPA)


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja