Mainos

Kiina pyytää lisäaikaa

Kiina on pyytänyt lisäaikaa Etelä-Korean Pekingin suurlähetystöön loikanneen pohjoiskorealaisen kohtalon selvittämiseksi. Hwang Jang yop on tähän asti korkea-arvoisin Pohjois-Koreasta loikannut virkamies - hän toimi maan johtajan neuvonantajana. Hwang on ilmoittanut haluavansa turvapaikan Etelä-Koreasta.

Kiina asetti tänään hyvin varustetun mellakkapoliisiyksikön vartioimaan Etelä-Korean Pekingin suurlähetystöä, johon Pohjois-Korean puolueideologi Hwang Jang Yop saapui pyytämään turvapaikkaa keskiviikkona.

Jännitys lähetystön ympärillä kiristyi samaan aikaan kun Pohjois-Korea lähetti uuden korkea-arvoisen valtuuskunnan neuvottelemaan loikkarin luovuttamisesta. Kiinan ulkoministeriö varoitti, että tapauksen selvittely voi kestää pitkään.

Pohjois-Korean Helsingin suurlähettiläs Kim Phyong Il uskoo, että Kiina palauttaa Etelä-Korean Pekingin suurlähetystöstä turvapaikkaa anoneen korkea-arvoisen virkailijan.

Pohjois-Korean hallitsijasukuun kuuluva suurlähettiläs Kim vakuuttaa, että Kiina on edelleen Pohjois-Korean läheinen liittolainen. MTV:n uutiset oli ensimmäinen länsimainen TV-yhtiö, jolle Pohjois-Korean edesmenneen yksinvaltiaan poika Kim myönsi haastattelun.
(STT-AFP-Reuter-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.