Mainos

Kiina pyrkii estämään massamuuton Hongkongiin

Kiina on aloittanut kampanjan estääkseen joukkomuuton Hongkongiin sen jälkeen kun alue siirtyy Kiinan hallintaan ensi kesänä. Kiina ottaa Britannian entisen kruununsiirtomaan valvontaansa 1. heinäkuuta, mutta on luvannut, että entiset rajanylitysmääräykset pidetään voimassa lähitulevaisuudessa.

Sekä Hongkongin että Kiinan viranomaiset varoittivat tänään, että laittomia siirtolaisia uhkaavat kovat rangaistukset. Laittomia siirtolaisia on saapunut Hongkongiin viime aikoina aiempaa enemmän, koska on huhuttu, että laittomasti maahan saapuneet armahdetaan sen jälkeen kun Hongkong siirtyy Kiinalle.

-On aivan selvää, ettei laittomia siirtolaisia armahdeta, vaan kaikki palautetaan takaisin, sanoi Hongkongin hallituksen edustaja tänään.

Kiinan Guangdongin maakunnan turvallisuusviranomaiset ovat saaneet lisää väkeä valvomaan Hongkongiin pyrkiviä siirtolaisia. Kiinalaiset aikovat lisäksi rajoittaa kansalaistensa oikeutta vierailla Hongkongissa ennen vallansiirtoa ja heti sen jälkeen.

Monet Hongkongissa pelkäävät, että entiseen siirtokuntaan vyöryy valtava määrä kiinalaisia paremman taloudellisen tulevaisuuden toivossa. Hongkongista on määrä tehdä erityistalousalue heinäkuun 1. päivän jälkeen.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.