Mainos

Kiina pitää valuuttansa vakaana

Kiinan presidentti Hu Jintao vakuuttaa Kiinan pitävän valuuttansa vakaana, mikä hyödyttää Kiinan, Tyynenmeren alueen ja maailma talouskehityksen etuja. Kiina ei anna periksi Yhdysvaltain kasvavalle painostukselle siirtymisestä nykysitä joustavampaan valuuttakurssijärjestelmään. Kiinan valuutta on sidottu kapella vaihteluvälillä USA:n dollariin

Kiinan presidentti Hu Jintao vakuuttaa Kiinan pitävän valuuttansa vakaana, mikä hyödyttää Kiinan, Tyynenmeren alueen ja koko maailman talouskehityksen etuja.

Hu puhui Bangkokissa Thaimaassa, missä on alkamassa Aasian ja Tyynenmeren alueen maiden huippukokous. Kiina pitää valuuttansa juanin "tasapainoitetulla tasolla ja kehittää edelleen vaihtokurssia", Hu jatkoi harvinaislaatuisessa puheessaan kansainväliselle kuulijakunnalle. Hun katsottiin viittaavan siihen, ettei Kiina anna periksi Yhdysvaltain kasvavalle painostukselle siirtymisestä nykyistä joustavampaan valuuttakurssijärjestelmään.

Kiinan valuutta on sidottu erittäin kapealla vaihteluvälillä Yhdysvaltain dollariin, minkä vuoksi se on halventunut tuntuvasti dollarin arvon laskiessa. Se on tehnyt kiinalaistuotteista hyvin edullisia Yhdysvaltain markkinoilla.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.