Mainos

Kiina pidätti olympiaterroriepäiltyjä

Kiina kertoo pidättäneensä 45 ihmistä, joiden epäillään suunnitelleen terrori-iskuja Pekingin olympialaisten yhteyteen. Poliisi kertoo myös takavarikoineensa räjähteitä ja aseita epäiltyjen hallusta.

Viranomaisten mukaan epäillyt suunnittelivat myös sieppaavansa urheilijoita, katsojia ja toimittajia.

Pidätetyt kuuluvat kahteen ryhmään, joista toisen toiminnan viranomaiset paljastivat tammikuussa ja toisen maalis-huhtikuun vaihteessa.

Tammikuussa pidätetyt kuuluvat Kiinan mukaan itsenäistä valtiota Luoteis-Kiinaan havittelevaan Itä-Turkestanin islamilaiseen liikkeeseen (ETIM).

Kymmenkunta epäiltyä olivat värvänneet ja kouluttaneet jäseniä, keränneet rahaa ostaakseen räjähteitä ja vakoilleet hotelleja, hallintorakennuksia ja sotilaskohteita Pekingissä ja Shanghaissa.

Toiseen ryhmään kuului 35 ihmistä ja se suunnitteli sieppauksia. Kummankin ryhmän jäljiltä takavarikoitiin aseita, ammuksia ja ääri-islamilaista materiaalia.

Kiinan mukaan ETIM-liikkeeseen kuuluu yli tuhat ihmistä ja sillä on yhteyksiä al-Qaida-verkostoon. Kansainvälisten asiantuntijoiden mukaan ei kuitenkaan ole olemassa mitään näyttöä siitä, että ETIM olisi ollut aktiivinen Lounais-Kiinassa sitten vuoden 2003.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.